Digital plattform för framtidens kollektivtrafik

Profil Webb

Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten ansvarar för att skapa effektiva och samordnade transportlösningar i samarbete med kommuner och Region Norrbotten. För att stödja detta uppdrag har vi på In The Cold utvecklat en ny digital plattform och visuell identitet som gör kollektivtrafiken – buss, tåg och båt – smidig och lättillgänglig för alla invånare i länet. Med en modern design och teknik har vi inte enbart förbättrat användarupplevelsen, utan även förstärkt myndighetens viktiga roll – inte minst gällande tjänster som färdtjänst och riksfärdtjänst, som är avgörande för många människors vardag.

Stärkt digital närvaro och effektivare informationsflöden

I vårt samarbete med Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten har vi fokuserat på att utveckla en plattform som optimerar både användarvänlighet och informationsspridning. Den nya digitala lösningen ger inte bara resenärerna snabbare tillgång till viktig information, utan stärker också myndighetens position som en viktig aktör i utvecklingen av länets kollektivtrafiksystem.

Ny grafisk profil - en essens av Norrbotten

Parallellt med arbetet att designa och utveckla den nya webbplatsen fick vi även förtroendet att skapa en helt ny grafisk profil. Denna profil har varit avgörande för att stärka varumärkets identitet och skapa en enhetlig känsla genom alla digitala och tryckta kanaler. Förutom att välja typsnitt och skapa illustrationer, har vi utvecklat en färgpalett som fångar essensen av Norrbotten – från hav och älvar till skogslandskap, fjäll, norrsken och midnattssol. Den nya profilen är inte bara estetiskt tilltalande, utan också strategiskt utformad för att förmedla myndighetens värderingar och lokala förankring.